تبلیغات
زیست سلولی مولکولی 90 دانشگاه شیراز - 5 عادت سرطان‌زا

برای پیشگیری از سرطان با این عادت‌های غذایی خداحافظی کنید
بر اساس جدیدترین مطالعه‌ها، عوامل تغذیه‌ای در بروز نیمی از سرطان‌ها اثر دارد و سالم غذا خوردن به طور چشمگیری ابتلا به آن‌ها را کاهش می‌دهد…

البته نگهداری وزن در محدوده مناسب نیز یکی از اقدام‌های پیشگیرانه است زیرا نتایج مطالعه‌ها نشان داده‌اند اضافه وزن در طولانی مدت می‌تواند احتمال بروز سرطان‌های پستان، پروستات، کولون و رحم را افزایش دهد.

1- زیاده‌روی در مصرف گوشت قرمز و چربی‌های اشباع:

محققان دانشگاه هاروارد به این نتیجه رسیده‌اند، احتمال ابتلای افرادی که هر روز گوشت قرمز می‌خورند، به سرطان روده بزرگ ۳ برابر بیشتر است.

در آقایانی هم که چربی‌های اشباع را بیش از اندازه دریافت می‌کنند، سرطان پروستات نیز بیشتر دیده می‌شود.

2- زیاده‌روی در مصرف غذاهای شور:

نتایج یک مطالعه که در ژاپن انجام شد، ارتباط بین خوردن غذاهای شور و افزایش ۱۵ درصدی احتمال ابتلا به سرطان را به اثبات رساند.

جالب است بدانید که نمک دریافتی باعث می‌شود باکتری هلیکوباکتر (عامل بروز سرطان معده) در معده به راحتی فعالیت و زمینه بروز سرطان را در این ارگان فراهم کند.

مرکز ملی سرطان کره مطالعه‌ای انجام و ۲ میلیون نفر بررسی شدند. نتایج این مطالعه نشان داد در افرادی که در خوردنغذاهای شور زیاده‌روی می‌کنند، سرطان معده با گستردگی بیشتری شیوع دارد. البته شیوع سرطان معده به دلیل خوردن بیش از حد مواد غذایی شور در میان ژاپنی‌ها و کره‌ای‌ها رتبه اول را دارد.

3- زیاده‌روی در مصرف شکر سفید و قهوه‌ای:

نتایج یک تحقیق ایتالیایی نشان داده است در افرادی که زیاد شکر می‌خورند، احتمال ابتلا به سرطان پانکراس ۷۸ درصد بیشتر است. در این مطالعه محققان سلول‌های سرطانی پانکراس را در معرض قند فروکتوز قرار دادند (نوعی قند که در محصولاتی مانند انواع نوشیدنی‌های شیرین وجود دارد) و مشاهده کردند رشد سلول‌های سرطانی و پیشرفت سرطان در مقایسه با سلول‌هایی که در معرض گلوکز قرار گرفته‌اند، در این حالت بیشتر می‌شود.

4- زیاده‌روی در مصرف غذاهای سرخ شده:

نتایج بررسی‌ها نشان داده‌اند مصرف مواد غذایی سرخ شده در دمای بالاتر از ۲۴۸ درجه فارنهایت، مانند سیب‌زمینی سرخ شده و چیپس، ترکیب سرطان‌زایی به نام «آکریلامید» را وارد بدن می‌کند. محققان دریافته‌اند با مصرف یک بسته چیپس، ۵۰۰ برابر بیشتر از حد مجاز اعلام‌شده از سوی سازمان جهانی بهداشت، آکریلامید وارد بدن خواهد شد. اداره بهداشت و غذا و داروی آمریکا نیز اعلام کرده این ترکیب مهم‌ترین عامل بروز سرطان تخمدان و رحم است.

5- زیاده‌روی در مصرف فرآورده‌های گوشتی (سوسیس و کالباس) :

این محصولات افزودنی‌هایی به نام نیترات و نیتریت دارند که در بدن به نیتروزآمین تبدیل می‌شود. نتایج بررسی‌ها نشان داده‌اند عادت به خوردن این فراورده‌ها، احتمال ابتلا به سرطان پانکراس را تا ۶۷ درصد افزایش می‌دهد. به علاوه احتمال بروز تومور مغزی در کودک مادرانی که در دوران بارداری از این محصولات استفاده می‌کرده‌اند، به میزان قابل‌ملاحظه‌ای بیشتر خواهد بود.

 




طبقه بندی: موضوعات علمی،

تاریخ : پنجشنبه 8 تیر 1391 | 01:51 قبل از ظهر | نویسنده : الهه امامقلی | نظرات
لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید
.: Weblog Themes By SlideTheme :.